Waarom je bij ROMAIN geen nummer bent

Wie of wat is nu eigenlijk ROMAIN?

Wat voor een vreemde naam is dat? Romeins? Scheren jullie zoals in het oude Rome?

Van wie is dat gezicht in jullie logo? En wat doen jullie precies? Wat maakt jullie anders dan andere barbiers?

“Als je mij vraagt om ROMAIN samen te vatten, dan kan ik dat in drie woorden: ambacht, passie en zorg,” vertelt Stijn, hoofdbarbier en oprichter van ROMAIN in Gentbrugge.

Zorg als speerpunt

Hier bij ROMAIN, in de barbershop, trekken onze grote passie voor het ambacht van scheren met een open scheermes door in alles wat we doen: zowel digitaal als fysiek. Van onze winkel en webshop met allerlei kwalitatieve producten die we met zorg selecteren, tot onze videoworkshops. Maar vooral ook in de barbershop zelf: de allergrootste aandacht gaat naar onze zorg voor de klanten die langskomen voor een knip- of scheerbeurt.

“Zorg is voor ons het allerbelangrijkste. Het gaat er niet alleen om dat we iemand mooi maken en er verzorgd doen uitzien, maar een even grote factor is het goed gevoel dat we iemand meegeven. Ik heb zelf – misschien verrassend genoeg als barbier – een verpleegkundige achtergrond. Dat zorgende is dus geen onbekend terrein,” vertelt Stijn. “Kappers en barbiers worden wel eens onderbetaalde psychiaters genoemd. (lacht) Ook wij ondervinden dat luisteren naar mensen als barbier o zo belangrijk is.”

Romain: de snor als levensstijl

De naam ROMAIN is een eerbetoon aan de in 1994 overleden Gentse acteur Romain Deconinck. Hij had een indrukwekkende, zeer verzorgde snor, waar hij prijzen mee won. Maar waarom kiezen we als uithangbord een figuur die bij het jonge volk onbekend is?

“Net daarom!” legt Stijn uit. “Vandaag zijn barbershops cool, hip en trendy en schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Wij willen net de aandacht vestigen op het ambacht, de stiel en de kwaliteit die je vroeger had, in de tijd van Romain Deconinck. Je kwam toen bij de barbier omwille van een filosofie die je meedroeg, een levenswijze. Niet voor een vluchtige passage. Dat is precies wat we bij ROMAIN doen. Hier ben je iemand, je bent een persoon, geen nummer.”

We zijn niet alleen een team, we zijn familie

Ook het team van ROMAIN straalt die warmte uit. Elke barbier die hier werkt, heeft in z’n leven werkervaringen gehad waar mensen wél een nummer waren, vervangbaar van de ene dag op de andere. Bij ROMAIN is dit niet het geval. We zijn unieke individuen met talenten en vaardigheden die onvervangbaar zijn.

“Dit maakt ons sterk, dit maakt ROMAIN. We zijn elk met elkaar verbonden via vriendschap, peterschap, getuigen van elkaars huwelijken, enz. enz. We zijn een familie,” besluit Stijn.

 

Langskomen voor een scheer- of knipbeurt? Boek hier je plaats!

We leggen je met plezier in de watten.

Written by : Stijn

Leave A Comment